Vis bog oversigt Gå til forside
Bruger: Anonym
Skift størrelse på bogstaver i teksten / ALT-Q
Programmer

Langt de fleste spørgsmål som jeg får angående siderne her, drejer sig om hvilke programmer jeg har benyttet til fremstillingen af kristus.dk. Derfor har jeg lavet denne lille beskrivelse.

SERVER

Apache Webserver. Kristus.dk kører i øjeblikket på en Apache2 Webserver - og det bliver der sikkert ikke lavet om på. Opsætningen er lidt besværlig, men er det blevet gjort, så kører den uden problemer, og den er gratis.

MySql Database. For at spare penge på dette projekt, måtte jeg for nogle år siden skifte fra MS SQL-Server til MySql. MySql er en meget billigere database - den er gratis. Efter nogle opdateringer har jeg fået den til at fungere rimelig godt. Det ser også ud til at den i fremtiden vil blive en "voksen" database.

PHP - Server Scripting. Jeg laver alle mine hjemmesider med programmerings-sproget PHP. Det er spækket med funktioner, kører hurtigt - og så er det gratis.

UDVIKLING

Textpad - Teksteditor. Jeg skriver al kode i hånden. De seneste år har jeg benyttet shareware-programmet TextPad som editor, både til HTML og PHP. Editoren er meget stabil og fungerer fortrinligt.

Xerces XML Parser. Xerces er en af de bedste XML-parsere som findes på market. Den er meget stærk til at validere XML-filer - og alle teksterne på Kristus.dk er lagret i XML. Den er OpenSource og gratis.

Omnimark. Omnimark er kraftfuldt programmeringssprog til at efterbehandle SGML/XML filer. Det er lidt gammeldags - og sært - men jeg synes stadig at det er langt bedre end XSL-T. Jeg bruger en ældre version - som var gratis. De nye versioner er smartere, men komplet umulige at betale.

SANGE

Goldwave. Editor til redigering af lydfiler. Goldwave er et Shareware program med et væld af funktioner til at behandle lydfiler med. Selv om det aldrig kan konkurrere med store professionelle lydredigeringsværktøjer, så er det fortrinligt til "almindelig" brug.

Cakewalk. Editor til redigering af MIDI og Audio-filer. Cakewalk er et profesionelt program til at lave alle former for lydprodukter med - lige fra en godnat-sang til et stort symfonisk stykke. I forbindelse med kristus.dk, benytter jeg det primært til at redigering af MIDI-filer.

GRAFIK

Photoshop. Editor til redigering af grafik/Billeder. Photoshop er det ultimative billedredigeringsprogram. Al grafik og alle billeder på kristus.dk er behandlet i Photoshop. Jeg benytter stadig version 5.5, da jeg ikke har råd til at opgradere.

Kontakt
Information
Teknik
Formater
· XML
· MIDI
· MP3