Vis bog oversigt Gå til forside
Bruger: Anonym Lære og Pagter
Vis til forrige side / ALT-2Vis næste side / ALT-3Læs teksten påengelskLæs teksten påsvenskSkift størrelse på bogstaver i teksten / ALT-Q
Afsnit 113
Svar på visse spørgsmål i Bibelen, givet ved profeten Joseph Smith i marts 1838.
1 Hvem er Isajs stub, som omtales i første, andet, tredie, fjerde og femte vers af Esajas' elvte kapitel?
2 Sandelig, så siger Herren: Det er Kristus.
3 Hvad er den kvist, der omtales i Esajas' elvte kapitels første vers, som skulle skyde frem af Isajs stamme?
4 Se, så siger Herren: Det er en tjener i Kristi hænder, som tildels stammer fra Isaj såvel som fra Efraim eller fra Josefs hus, til hvem der er givet stor magt.
5 Hvad er Isajs rod, som omtales i tiende vers af elvte kapitel?
6 Se, så siger Herren: Det er en efterkommer af Isaj såvel som af Josef, hvem præstedømmet og rigets nøgler med rette tilhører som et banner, for at indsamle mit folk i de sidste dage.
7 Spørgsmål, stillet af Elias Higbee: Hvad menes der med befalingen i Esajas' 52. kapitel, første vers, som lyder: Ifør dig din styrke, Zion. Og hvilket folk hentydede Esajas til?
8 Han hentydede til dem, som Gud skulle kalde i de sidste dage, og som skulle sidde inde med præstedømmets magt til at bringe Zion frem igen og forløse Israel. At iføre sig sin styrke er at iføre sig præstedømmets myndighed, hvortil Zion har ret ved afstamning; og også til igen at nå den magt, som Zion havde mistet.
9 Hvad skal vi forstå ved, at Zion frier sig for halslænken, omtalt i andet vers?
10 Dermed forstås, at Israels spredte rester formanes til at vende tilbage til Herren, som de er veget fra, og om de gør dette, er Herrens forjættelse, at han vil tale til dem eller give dem åbenbaring. Se 6. 7. og 8. vers. Hendes halslænke er Guds forbandelser, som hviler over Israel eller over resterne af Israel, der er spredt blandt folkene.
Vis til forrige side / ALT-2 Vis næste side / ALT-3